RENGÖRING AV STENPLATTOR


STEG 1 - Gratis provrengöring och mätning


När vi möter dig på adressen börjar vi alltid med att granska området som är i behov av rengöring - här gör vi en mätning av din yta och en bedömning av stenplattornas tillstånd, vilket kan påverka vårt tillvägagångsätt.

Om du vill att vi ska göra en provrengöring på en bit av dina stenplattor, kan vi enkelt göra det - helt gratis. Detta låter dig se med dina egna ögon hur effektiv tvätten kommer att vara på just dina stenplattor.


Är du nöjd med provrengöringen och offerten är det upp till dig om vi ska fortsätta direkt eller hitta ett framtida datum som passar bättre.

STEG 2 - Rengöring

När vi är överens, kommer vi att påbörja rengöringen som sker med en väldigt kraftfull högtryckstvätt, vår tvätt är helt miljövänlig och vi kommer att ta bort mossa, kakelpest, lav och alger, så att dina stenplattor kommer att se rena och snygga ut igen. Du kommer därför att kunna se effekten av arbetet så fort vi är klara.

STEG 3 - Ytbehandling

Mifran AB har utvecklat en impregnering som placerar ytskydd på plattan och samtidigt minskar fuktabsorptionen i plattan med upp till 85%. Impregneringen är en skyddande sköld som skyddar ytan på plattorna från attack och tar bort tillväxtförhållandena som är grogrunden för olika växter.

Impregnering av plattorna ger ett betydligt mer långvarigt resultat, och därför rekommenderar vi alltid att du gör denna behandling efter en tvätt. 

STEG 4 - Underhåll

För att garantera att dina plattor håller sig snygga år efter år, rekommenderar vi att du gör ett underhåll en gång som året för att förebygga ny tillväxt. Genom att göra ett årligt underhåll garanterar vi att dina plattor kommer att hålla sig fina i 10 år.

10års garanti med vårt serviceavtal


Om stenplattorna/fasaden är i gott skick och mindre porös och den utsätts för minimalt slitage kan en impregnering hålla i upp till 10 år för övergripande områden som trottoarer och vertikala fasader. Dock måste man ta hänsyn till det faktum att området är utomhus och att oönskad smuts och alger kan lägga sig på plattornas/fasadens yta. Detta gäller särskilt för hus som finns i områden där det är stora tallar och buskage. Det kan däremot hållas till det minimala med hjälp av en årlig service.

Påläggning av Fogsand


Vid rengöring av stenplattor försvinner en del av fogen och därför är det alltid en bra idé att lägga lite ny fogsand på plattorna. Sanden stabiliserar plattorna så att de inte lossnar och minskar samtidigt risken för mossa och ogräs. 


Du kan välja att lägga ny fogsand själv eller låta oss göra det åt dig.


OBS! Sopning av sand ingår inte i vårt standarderbjudande. Om du vill att vi ska lägga ut sand åt dig, vänligen notera detta när du begär en offert.