Miljövänlig takrengöring som förnyar takets livslängd


Under de senaste tio åren har vi genomfört ett stort antal takrengöringar, vilket har resulterat i ett hav av nöjda hem- och företagare i hela Sverige. Vi är några av de ledande specialisterna i branschen, och vi har gjort ett positivt intryck med vår effektiva, miljövänliga och skonsamma takbehandling, som aktivt tar bort smuts, mossa och alger och därmed får ditt tak att se vackert ut igen.

FÖRDELARNA MED EN RENGÖRING AV TAKET

Vi vet av erfarenhet att det kan vara upp till flera fördelar med att städa taket och nedan har vi därför listat några av de mest relevanta fördelarna som du kommer att kunna uppleva efter vår behandling av ditt tak.


 • Få ett trevligt och välkomnande tak
 • Förläng takets livslängd
 • Undvik tidskrävande och dyrt underhåll
 • Öka husvärdet
 • Ett takrengöringsmedel är billigare än att byta ut taket

DEN EKONOMISKA MEN EFFEKTIVA TAKRENGÖRINGEN

Mifran AB erbjuder vi en ekonomisk takrengöring som utförs relativt snabbt och med ett resultat som tar lite längre tid innan det kan ses. Ett skum sprutas över hela taket som tränger in i alger och andra tillväxter på taket. Här börjar behandlingen långsamt att fungera med det resultat att algerna börjar sönderdelas och lossna, och så småningom kommer vind och regn att skölja bort tillväxterna. Det aktiva algenbehandlingsmedlet måste arbeta under en längre period innan du ser resultatet, vanligtvis 5-8 månader, varefter bara det algfria taket finns kvar.


Observera att det huvudsakligen är en behandling som tar bort alger, men en del mossa försvinner också eftersom behandlingen kommer att lossa rötterna i taket. Om det finns mycket mossa är det i vissa fall nödvändigt att sopa mossan från taket året efter den första behandlingen.

DEN DJUPGÅENDE TAKRENGÖRINGEN

Vår erfarenhet är att den ekonomiska takrengöringen i de flesta fall är mer än tillräckligt för att ge ett snyggt och rent tak. Vi ser ingen anledning att behandla taket mer än absolut nödvändigt, och därför är denna lösning också den mest populära lösningen och den lösning som vi rekommenderar i nästan alla fall. Vi ser dock sällan ett tak som är extremt inkluderat och här kan en djupgående takrengörare ofta vara en lösning. Den djupgående takrengöraren innehåller - förutom skumbehandling - en efterföljande rengöring med varmt vatten och slutlig impregnering av taket, så att det blir mer motståndskraftigt.

TAKGUMMI

NYTT I SVERIGE, MEN HAR HAFT STORT GENOMBROTT I FLERA DELAR AV VÄRLDEN!

Takgummi är ett helt nytt material på den svenska marknaden, men det är redan välkänt i många länder i Europa och USA. Den svenska marknaden har tidigare varit mest bekant med lösningar som takpapp eller gummi som lagts i banor, som sedan smält samman. Problemet med dessa två metoder är att det kräver en installation, där det då på flera ställen kan ske ett fel som först upptäcks när skadan redan är skedd.

Takgummi är idag den mest idealiska lösningen för renovering av platta tak. Takgummi är ett flytande material som avser att stänga alla typer av läckage. Anledningen är att det är en enda komplett yta som utjämnas och därefter härdas. Efter härdningen bildas ett högelastisk gummimembran, vilket säkerställer att materialet kan motstå alla typer av väder, bland annat temperatursvängningar från -40° C till 80° C. Man riskerar därmed inte frostskador under vintern eller vatten och fukt i byggnaden när det blir varmare.

Takgummi är dessutom UV resistent och med en enkel tilläggsprodukt uppnår den en reflekterande förmåga mot 95 % av solens varma strålar. Kort sagt, en snabb, effektiv och billig lösning för underhåll och reparation av alla typer av platta tak eller tak med lägre sluttningar.
VARFÖR ÄR DET EN BRA IDÉ ATT VÄLJA TAKGUMMI?

 • Inga fler sömmar, svetsareller andra material, som ger upphov till vatten, fukt- och
  frostskador
 • Hög elastisk förmåga samt skyddar motsol och frostskador
 • Ingen påverkan av temperaturer mellan -40° C till 80° C, eller med kortvariga max temperaturer av 200° C
 • Den bästa lösningen för renovering och underhåll av befintliga tak
 • CE-märkning med en förväntad livslängd på 25 år
 • Väder och UV-resistent
 • Stark vidhäftningsförmåga på nästan alla ytor
 • Utmärkta mekaniska egenskaper, hög drag-, riv- och slitstyrka
 • Högt kemiskt motstånd
 • Inga giftiga ångor vid härdning
 • Ett billigare alternativ framför exempelvisTAKPAPP